Posted by : Unknown





Η Μαύρη Σελήνη


Η Μαύρη Σελήνη ή Λίλιθ είναι κατά την μυθολογία η ωραία , σαγηνευτική αλλά και επικίνδυνη βασίλισσα της νύχτας. Ο Μύθος που την περιβάλλει είναι τόσο παλιός όσο και η Δημιουργία του Κόσμου καθώς τις πρώτες αναφορές τις συναντούμε στο Βιβλίο της Γένεσης αλλά και στο Ταλμούδ, το Ιερό Βιβλίο της Εβραϊκής παράδοσης.

Θα παρουσιάσω μερικά μυθολογικά στοιχεία για να καταλάβουμε τι ήταν ως μυθολογικό πρόσωπο η Λίλιθ ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να την αποσυμβολήσουμε αστρολογικά και να δούμε πως επηρεάζει τον καθένα μας μέσα από το προσωπικό του ωροσκόπιο.

Σύμφωνα λοιπόν με την μυθολογία και τις προαναφερθείσες Παραδόσεις η Λίλιθ ήταν ή πρώτη Γυναίκα του Αδάμ και μάλιστα ο Θεός έπλασε αυτές τις δυο ψυχές σε ένα σώμα, ένα ανδρόγυνο σώμα.

Το πρώτο Κεφάλαιο της Γένεσης αφήνει κάποια ‘’ υπονοούμενα ’’ σχετικά με το πρώτο ζευγάρι που δημιούργησε ο Θεός:

“Την έκτη ημέρα ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο.
Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο κατ’ εικόνα Του.
Κατ’ εικόνα του Θεού τον έπλασε.
Άνδρα και γυναίκα τους έπλασε”.

Η Λίλιθ δεν το άντεξε να μοιράζεται το ίδιο σώμα με τον Αδάμ καθώς πίστευε πως ήταν ανώτερη από αυτόν και έτσι εγκατέλειψε τον κήπο της Εδέμ. Όταν ο Θεός έστειλε τους Αγγέλους να την πείσουν να γυρίσει πίσω στον Αδάμ εκείνη αρνηθηκε. Οι Άγγελοι της ανακοίνωσαν πως η τιμωρία γι’ αυτήν της την άρνηση θα ήταν να γεννάει πολλά παιδιά από τα οποία ένας μεγάλος αριθμός δεν θα επιβίωνε. Παρ’ όλο τον πόνο που ένιωσε όταν το άκουσε αυτό δεν άλλαξε την απόφαση της. Σκληρή και επώδυνη απόφαση η οποία όμως φανερώνει το μεγαλείο της ελεύθερης βούλησης αφού γνώριζε τι την περίμενε. Οι Άγγελοι λοιπόν ενστερνιζόμενοι όλα αυτά της έδωσαν το ‘’ προνόμιο’’ να έχει επάνω στα νεογέννητα παιδιά και μία εξουσία, και χωρίς όρια εξουσία στα παιδιά τα γεννημένα εκτός των δεσμών του γάμου.

Ο Αδάμ μην αντέχοντας την μοναξιά ζήτησε μια άλλη σύντροφο από τον Δημιουργό του , και ο Θεός του έδωσε την Έυα αφού του αφαίρεσαι ένα πλευρό για να την φτιάξει.

Η Λίλιθ όπως αναφέρει ο Τζορτζ Μακντόναλντ (1824-1903), συνευρεθεί με το Σατανά με αποτέλεσμα να αποκτήσει διαβολικά χαρακτηριστικά, και αυτό κι οι απόγονοί του , και μάλιστα ήταν εκείνη που έδωσε τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης (του καλού και του κακού) στην Έυα για να το δώσει και αυτή με την σειρά της στον Αδάμ με αποτέλεσμα να χάσουν τον παράδεισο

Αστρονομικά η μαύρη Σελήνη είναι η δεύτερη Εστίαση της Τροχιάς Της Σελήνης
με βάση τους νόμους του Κέπλερ ,η Τροχιά της Σελήνης γύρο από τη Γή, δεν είναι Κυκλική αλλά ακολουθεί μια εκλειπτική τροχιά. Η κυκλική τροχιά έχει ένα κέντρο ενώ η εκλειπτική έχει δυο εστίες(κέντρα).Παρατηρώντας την τροχιά της Σελήνης η μία εστία είναι πραγματική, πρόκειται για τη Γη, η άλλη είναι “εν δυνάμει”, το άδειο εστιακό σημείο, το άλλο κέντρο .

Αν η Λίλιθ είναι η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης τότε εύκολα καταλαβαίνουμε πως η φωτεινή της πλευρά είναι ή Έυα. Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος .


Η Σελήνη στην αστρολογία συμβολίζει την μητέρα , την πατρίδα, τον λαό, την κληρονομιά μας αλλά και συναισθηματικούς μας δεσμούς , την αρχή και το τέλος μας και αν σκεφτούμε πως προερχόμαστε όλοι από τον Αδάμ και την Έυα( κατά την Θρησκεία- μυθολογία) εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα πως η Έυα (Σελήνη) θα μπορούσε να υποδηλώνει αστρολογικά την παγκόσμια μητέρα.

Από την άλλη πλευρά η Λίλιθ στην αστρολογία συμβολίζει τις σεξουαλικές μας επιθυμίες τις οποίες κρατάμε καλά κρυμμένες, το σεξ στην υπηρεσία της δύναμης προς ίδιο όφελος αλλά και το τίμημα που θα πληρώσουμε πέφτοντας στα δίχτυα της .


Η Λίλιθ αστρολογικά σε σύγκριση με την Σελήνη

1) Σελήνη , συναίσθημα- Λιλιθ , Σεξ

2) Σελήνη, λαός, πατρίδα – Λιλιθ , δεν ανήκω πουθενά, λειτουργώ εκτός κοινωνικής συνείδησης

3) Σελήνη, η αγαπημένη γυναίκα, σύζυγος, μητέρα που μας φέρνει στην Ζωή - Λίλιθ , η κακιά γυναίκα που προσπαθεί να γκρεμίσει αυτά που με τόσο κόπο δημιουργεί η Σελήνη ως γυναίκα σύζυγος και μητέρα.

4) Σελήνη Αρχή και Τέλος – Λιλιθ η πορεία από την ώρα που γεννιόμαστε μέχρι την ώρα που παθαίνουμε. Ο πειρασμός στην διάρκεια της ζωής μας .

Η μια δεν υπάρχει χωρίς την άλλη…. Και αλληλοσυμπληρώνονται!!!!



Διαβάστε και το 2ο μέρος εδώ

{ 11 σχόλια... read them below or Comment }

  1. 'Εχω σημαντικές διαφωνίες Μαριάννα, ουσιαστικές και όχι απλά για να διαφωνήσω, με όλο το σεβασμό. Ειδικά στο δίπολο Σελήνη=συναίσθημα, Λίλιθ=σεξ και Σελήνη=αγαπημένη γυναίκα, Λίλιθ=κακιά γυναίκα. Η εκδήλωση του αρχέτυπου αυτού γίνεται χίλιες φορές πιο συναισθηματικά από αυτό της Σελήνης (ψυχρή είναι η φωτεινή πλευρά της Σελήνης, αυτή που είναι οικεία στους πολλούς) και δεν αφορά μία γυναίκα ή έναν άντρα, αλλά μία συν-ύπαρξη στιγμιαία ή διαχρονική με πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, συχνά ιδιαίτερα ανυψωτικά. Πάντως το σεξουαλικό κομμάτι δεν είναι το πρωτεύον πιστεύω, αλλά μόνο μια παράμετρος, ένα μέσον. Επειδή το θέμα άπτεται ψυχανάλυσης και κοινωνιολογίας εκτός από μυθολογικής προσέγγισης, είναι πολύ δύσκολο στην κατανόηση του, συνήθως η αστρολογική του προσέγγιση με δυσαρεστεί, και μην το εκλάβεις προσωπικά, δεν εννοώ τη δική σου προσέγγιση. Σχετικά πάντως με το "δεν ανήκει πουθενά" (η γυναίκα που θα μπορούσες να πεις ότι ενσαρκώνει το αρχέτυπο), κράτα σε μια άκρη του μυαλού σου ότι το αρχέτυπο αυτό εκδηλωμένο σε μια οντότητα, συχνότατα εκπλήσσει και εκπλήσσεται από την σφοδρή υποσυνείδητη επιθυμία του να ανήκει, να αφοσοιώνεται και να αφομοιώνεται από έναν άντρα αν μιλάμε καθαρά αστρολογικά. Με τον τρόπο της αυτή η 'Υπαρξη έχει πολύ πιο βαθείς και ουσιαστικούς συναισθηματικούς δεσμούς απ'ότι φανταζόμαστε, και τα "δέντρα" της δεν ξεριζώνονται τόσο εύκολα και επιπόλαια.

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Δημήτρη όπως λες το θέμα άπτεται ψυχανάλυσης και κοινωνιολογίας και είναι πολύ δύσκολο στην κατανόηση του. Από την άλλη και μένα με δυσαρεστεί η προσέγγιση της αστρολογίας όσον αφορά την εσωτερική προσέγγιση της Λίλιθ αλλά μην ξεχνάς πως η αστρολογία δεν είναι μόνο ένα μέσο αυτογνωσίας αλλά και μέσο προβλέψεις, και σε αυτό το κομμάτι η Μαύρη Σελήνη δεν συνδέεται και με τα πλέον ευνοϊκά γεγονότα στην ζωή κάποιου. Το πώς θα επιδράσουν αυτά τα γεγονότα στην προσωπικότητα κάποιου είναι άλλο θέμα.
    Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την τοποθέτηση σου και ελπίζω το 2ο μέρος του άρθρου να σε καλύψει περισσότερο.

    Φιλικά
    Μαριάνα Μπατζέρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πως μπορω να την βρω ομως που την εχω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα πρέπει να μου στήλης τα στοιχεία γέννησης σου και θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα συμφωνήσω με το Δημήτρη. Κάτι λείπει από την όλη θωρία για την Ιστορία της φυγής της Λίλιθ από τον κήπο της Εδέμ. Αυτά που γράφονται περί σεξουαλικών στάσεων δεν πείθουν... Η επάνάσταση για αυτονομία στέκει πιο καλά. Αλλά μάλλον πυκνό σκοτάδι καλύπτει το σύμβολό της.
    Πιστεύω ότι η διέλευση της ή η συναστρία με προσωπικούς πλανήτες φέρνει τα άτομα σε επίπονα αδιέξοδα που έχουν να κάνουν με σεξουαλική και συναισθηματική ανεξαρτησία, απόγνωση, πόνο, λάθη με ανοιχτά μάτια, εμμονές, αίσθηση αιώνιας απώλειας, θλίψη και μια αίσθηση ότι είσαι χωρισμένος/η σε 2 κομμάτια αλλά μάταια παλεύεις γιατί ποτέ δεν θα φτάσεις να πάρεις το άλλο σου μισό. Τα συναισθήματα είναι κάθε άλλο παρά ανύπαρκτα, είναι υπαρκτά και βιώνονται με πρωτόγονη ένταση & Θλίψη. Μια θλίψη που μοιάζει με εκείνου που φεύγει χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά πίσω του, ούτε μια φορά όλο πείσμα και εγωισμό, ενώ όλη του η ύπαρξη τον καλεί πίσω εκεί που ανήκει και είναι αληθινός. Πίσω στην Εδέμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 24 10 1989 egw pou exw thn lilith mou???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 24 10 1989 egw pou exw thn lilith mou???

    28η μοίρα και 47 λεπτά στο ζώδιο του Ζυγού !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπερα είμαι γεννημένη 23 Μαίου 1991, που έχω την Λιλιθ μου; Σας ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα είμαι γεννημένη 23 Μαίου 1991, που έχω την Λιλιθ μου;

    Καλησπέρα και σε σένα , η lilith σου είναι στην 3η μοίρα του Αιγόκερου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλησπερα!ειμαι γεννημενη 7 αυγουστου 1992.μπορειτε να μου πειτε που εχω τη λιλιθ μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ( καλησπερα!ειμαι γεννημενη 7 αυγουστου 1992.μπορειτε να μου πειτε που εχω τη λιλιθ μου? )

    Καλημέρα , η lilith σου είναι στην 22η μοίρα του Υδροχόου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -