Posted by : Silversurfer



Η Αφροδίτη έχει αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια, και έχει εμπνεύσει ποιητές , καλλιτέχνες αλλά και απλούς ανθρώπους .

Ο λόγος είναι απλός… Η Αφροδίτη είναι το πιο Λαμπρό αστέρι του Ηλιακού μας συστήματος , και φαίνεται πάντα δια γυμνού οφθαλμού, μετά την Σελήνη η οποία είναι δορυφόρος της γης και όχι πλανήτης.


Ο λόγος που η Αφροδίτη είναι τόσο λαμπερή είναι ότι τα σύννεφα που την περιβάλλουν αντανακλούν μεγάλη ποσότητα ηλιακού φωτός που εκτός από την λάμψη της , εκεί οφείλει και την υψηλή θερμοκρασία που έχει .

Στα Λατινικά ή Ρωμαϊκά ονομάζεται Venus, είναι η Θεά της ομορφιάς της χάρης, του έρωτα και της σεξουαλικής έκστασης. Είναι το στολίδι του Ουρανού, άλλωστε στην μυθολογία αναφέρεται πως όταν ο Κρόνος έκοψε τα Γεννητικά όργανα του πατέρα του (Ουρανού) αυτά έπεσαν στην θάλασσα και από τον αφρό που έγινε γεννήθηκε η Αφροδίτη. Αναφέρεται δε και ως Εωσφόρος – αυτός που φέρει φως- , Αυγερινός κατά της πρωινές ώρες πριν την ανατολή του Ηλίου και Αποσπερίτης κατά την εμφάνιση της στον νυχτερινό ουρανό – μόλις δύση ο Ήλιος- αφού είναι το πρώτο αστέρι που φαίνετε πριν νυχτώσει και το τελευταίο που χάνεται πριν ο Ήλιος βγεί.

Η Ευθυγράμμιση Γης – Αφροδίτης ή Αφροδιτιανό Φαινόμενο



κάντε κλικ στην εικόνα για πλήρη προβολή

Μια τέτοια διέλευση της Αφροδίτης πραγματοποιείται όταν μπορούμε να την δούμε να περνάει απευθείας μπροστά από τον Ήλιο, και είναι κάτι παρόμοιο με το φαινόμενο που συμβαίνει κατά την Ηλιακή έκλειψη που η Σελήνη μπαίνει μπροστά από τον Ήλιο και τον κρύβει, η Αφροδίτη σε αυτήν την φάση φαίνεται σαν μια κουκίδα που διασχίζει τον Ήλιο. Ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να γίνει μόνο με τους εσωτερικούς πλανήτες που είναι η Αφροδίτη και ο Ερμής. Αν δεν έχετε ακόμη καταλάβει αναφερόμαστε στον συνοδικό κύκλο της Αφροδίτης ο οποίος συμβαίνει κάθε 121.5 έτη, σε ζευγάρια δυο διαβάσεων με διαφορά (+-) οκτώ χρόνων η μια από την άλλη. Να σημειώσουμε πως ο κύκλος της Αφροδίτης είναι τέλειος.

*Συνοδικός κύκλος σημαίνει σημείο συνάντησης.


Αν σχηματίσουμε την διαδρομή αυτή της Αφροδίτης στον Ζωδιακό Κύκλο θα δούμε ότι σχηματίζει ένα Πεντάκτινο. Το άξιο θαυμασμού είναι ότι η αριθμητική σχέση 5 προς 8 ακολουθεί όλες τις φάσεις της Αφροδίτης… Δηλαδή …. Ένα έτος έχει 365 ημέρες , αν το διαιρέσουμε δια του 5 έχουμε το γινόμενο των 73 ημερών το οποίο αν το πολλαπλασιάσουμε με το 8 παίρνουμε ως γινόμενο το 584 που είναι η συνοδική περίοδος της Αφροδίτης. Επίσης εμφανίζεται κατά 2/5( η κλίση με βάση την εκλειπτική ως προς τον ισημερινό του Ηλίου) μακρύτερα στον Ουρανό ως προς τα άστρα και κατά 3/5 αργότερα στον χρόνο.

Είναι εντυπωσιακό πώς οι Αρχαίοι γνώριζα τόσα πολλά πράγματα γύρω από το Ηλιακό μας σύστημα και όχι μόνο και πραγματικά με μάγεψε η αναφορά ενός εσωτεριστή ως προς το άστρο αυτό…

Θα παραθέσω την αναφορά του καθώς και τις δικές μου σκέψεις ετσι ώστε να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε και να ανακαλύψουμε πράγματα τα οποία είναι μπροστά στα μάτια μας αλλά οι περισσότεροι δεν τους δίνουμε την σημασία που τους πρέπει.

<< Ο Άγγελος της Ελευθερίας γεννήθηκε πριν από την αυγή και ο Θεός το αποκάλεσε εωθινό αστέρι>>

Την αποκαλεί άγγελο της ελευθερίας , η αλληγορία ξεπερνά κάθε φαντασία – η Αφροδίτη γεννήθηκε από τα γεννητικά όργανα του Ουρανού(ελευθερία) που έπεσαν μέσα στην θάλασσα και δημιούργησαν αφρό (άγγελος).

< Και έπεσες σαν τον κεραυνό από τον ουρανό όπου ο ήλιος σε έπνιγε με την λάμψη του , για να διασχίσεις με τις δικές σου ακτίνες τον σκοτεινό και μυστηριώδη Ουρανό της νύχτας. Λάμπεις όταν ο Ήλιος δύει και το σπινθηροβόλο βλέμμα σου προηγείται της ανατολής του της ημέρας. >>

Κάνει ξεκάθαρη αναφορά στο φαινόμενο του Αυγερινού και του Αποσπερίτη, εξηγεί δε και τον λόγο… Η Αφροδίτη το πιο λαμπρό αστέρι του Ηλιακού μας συστήματος μπόρεσε να πιστέψει πως είναι πιο λαμπρή από τον Ήλιο γι’ αυτό και μόλις εκείνος χάνεται αμέσως εκείνη εμφανίζεται αλλά μέχρι ο Ήλιος να ξαναβγεί εκείνη τραβάει τα φώτα.

<<<Κι όταν η νύχτα θα έχει νικήσει τα σκότη , συ δεν θα σβήσεις , μοναχικό αστέρι, αλλά θα εξακοντιστείς με την φροντίδα του Ηλίου , του οποίου οι ακτίνες δεν θα σβήσουν ποτέ πια την λάμψη σου. Θα επανέλθεις νικηφόρος και θα είσαι γύρω από τον Θεό ως διάδημα δόξας, θα λάμπεις πάνω στην καρδιά του σαν διαμάντι>>

Η Αφροδίτη κατά την διάρκεια της ημέρας συλλέγει μεγάλη ποσότητα Ηλιακού φωτός για να μπορεί να λάμπει όταν εκείνος δεν υπάρχει – κατά την διάρκεια της νύχτας δηλαδή – η τελευταία δε πρόταση αναφέρεται στην ευθυγράμμιση της Αφροδίτης με την Γη κατά την οποία η Αφροδίτη όπως είπαμε παραπάνω φαίνεται σαν μια κουκίδα η οποία διασχίζει τον Ήλιο (θα λάμπεις πάνω στην καρδιά του σαν διαμάντι).

<< Ο Πατέρας θα σε οπλίσει με τον κεραυνό του- Ο Υιός θα σου δώσει ένα σκήπτρο επιστεγασμένο με σταυρό- και το πνεύμα με την μορφή νεαρής Παρθένου με γλυκύ χαμόγελο θα θέσει στο σημαδεμένο πρόσωπο σου τον πρώτο ασπασμό της αγάπης του. Και θα είσαι σαν τον θριαμβευτή που επιστέφει στην Εστία του Πατέρα του. Και θα αποκληθείς το φώς του κόσμου , πανέμορφος άγγελος της ελευθερίας>>

Εδώ θα πάμε λίγο παραπέρα καθώς το πράγμα αρχίζει και γίνεται λίγο πιο σύνθετο. Ας το αναλύσουμε λίγο εκτενέστερα ….

1) Ο Πατέρας θα σε οπλίσει με τον κεραυνό του…Ως Πατέρα θα αναφερθούμε στον ήλιο . Ο Ήλιος λοιπόν την οπλίζει με τον κεραυνό του δηλαδή με τις ακτίνες του , το φώς του , την θερμότητα του .

2) Ο Υιός θα σου δώσει ένα σκήπτρο επιστεγασμένο με Σταυρό… Ο Υιός είναι η ανθρωπότητα , άλλωστε εμείς οι άνθρωποι έχουμε δώσει κάποιο σύμβολο στην Αφροδίτη, ένας κύκλος επιστεγασμένος με σταυρό.

3) Το πνεύμα με την μορφή νεαρής Παρθένου με γλυκύ χαμόγελο θα θέσει στο σημαδεμένο πρόσωπο σου τον πρώτο ασπασμό της αγάπης του…Το Πνεύμα είναι η διάνοια , η εσωτερική ερμηνεία της Αφροδίτης, το νόημα της και πιο είναι αυτό? Έρωτας , Αγάπη , Ομορφιά, Αρμονία…

Το νόημα ή χαρά και το φώς της ζωής μας που περιγράφεται από τις δύο τελευταίες φράσεις . Η Αγάπη(Αφροδίτη) φωτίζει και ελευθερώνει τον άνθρωπο.

<< Όχι δεν είσαι το πνεύμα του κακού , γενναιόδωρο πνεύμα της ανταρσίας , και της ευγενικής υπερηφάνειας. Το κακό είναι το μηδέν , είναι η στέρηση του αγαθού και το αγαθό είναι η ελευθερία . Διότι η Ελευθερία είναι κόρη της νοημοσύνης και μητέρα της αγάπης>>

Η Αφροδίτη ονομάζεται και Εωσφόρος , που σημαίνει άγγελος του φωτός για πολλούς αιώνες όμως ο εωσφόρος ήταν ο ηγεμόνας των δαιμόνων.

Είναι η ελευθερία άγγελος ή δαίμονας , ευχή ή κατάρα ? Για να ξαναδιαβάσουμε την τελευταία παράγραφο και να το ξανασκεφτούμε και να δούμε τι θα μας πεί παρακάτω ο συγγραφέας .

<< Ας χαθούν όλες οι χαρές των σκλάβων , δεν μπορούν να καταστήσουν αιώνια παρά μόνο την ντροπή τους, όμως η δόξα θα θριαμβεύσει εξόριστη μέσα στον αιώνιο θρήνο του προγραμμένου. Πολέμησε ενάντια στον Θεό και τον νίκησε διότι είμαι νικηφόρος σημαίνει ότι πολέμησα εναντίον του . Ο Θεός δεν μπορεί να νικηθεί παρά μόνο από τον ίσο του και ο ίσος του είναι μόνο ο ίδιος του ο εαυτός . Ω Εωσφόρε εξήλθες από τους κόλπους του Θεού και ο θεός σε κάλεσε κοντά του . Είσαι η πνοή του στόματος του και ο πόθος της καρδιάς του. Δεν άκουσες γιατί κατάλαβες και δεν υπάκουσες γιατί αγάπησες>>

Η Αγάπη είναι Παγκόσμια ή πιο ποιητικά Η Αφροδίτη είναι Ουράνια…

Οι μύθοι είναι διάφοροι γύρο από αυτό το τόσο σημαντικό αστέρι άλλοι καλοί άλλοι κακοί και αυτό επειδή οι μύθοι δημιουργούνται από του ανθρώπους ή μήπως η Σοφία του Ουρανού είναι τόσο μεγάλη που δίνει σε όλους το προνόμιο να αγαπάνε ελεύθερα με όποιον τρόπο θεωρούν εκείνοι πιο σωστό. Μάλλον το τελευταίο και ο λόγος είναι απλός …όταν αγαπάμε κάτι μπορούμε και δημιουργούμε γιατί αισθανόμαστε ελεύθεροι, η αγάπη είναι δημιουργία , έκφραση των συναισθημάτων και αν αναρωτιέστε πώς που και με ποιόν τρόπο ρίξτε μια ματιά στην θέση της Αφροδίτης στον Αστρολογικό σας χάρτη ψάξτε και αναλογιστείτε τι θέλει να σας πεί και είμαι σίγουρη πως θα βρείτε το κλειδί του δικού σας παράδεισου.



Μαριάνα Μπατζέρη

{ 10 σχόλια... read them below or Comment }

  1. Πολύ καλή η παρουσίαση της Αφροδίτης Μαριάννα μου από μια άλλη σκοπιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ομορφο αρθρο μαριανα

    αννιτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ κορίτσια, έχω μια ιδιαίτερη ''αδυναμία'' στην Αφροδίτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο τελεια αναφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The you have is very useful. The sites you have referred was good. Thanks for sharing..
    king88.asia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I'm impressed, I must say. Very rarely do I come across a blog that's both informative and entertaining, and let me tell you, you've hit the nail on the head. Your blog is important; the issue is something that not enough people are talking intelligently about.
    Live Casino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. This is a very good post. Just wonderful. Truly, I am amazed at what informative things you've told us today
    Poker Online Asia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -