Posted by : Silversurfer

Οι αμοιβαίες υποδοχές είναι ένα πολύ δυνατό ερμηνευτικό εργαλείο που χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως από την ωριαία αστρολογία , για να δώσουμε έναν ορισμό και να κατανοηθεί πλήρως τι είναι μια αμοιβαία υποδοχή και να μπορέσει να ερμηνευθεί θα πρέπει να έχουμε στον νου μας τις μορφές των αμοιβαίων υποδοχών και τις ενέργειες των πλανητών που είναι δυνατόν να υπάρξουν . Η πιο συνηθισμένη μορφή αμοιβαίας υποδοχής είναι όταν 2 πλανήτες βρίσκονται ο ένας στο ζώδιο που κυβερνά ο δεύτερος πλανήτης .


Ένα παράδειγμα : O Άρης κυβερνήτης του σκορπιού να βρίσκεται στον λέοντα και ο ήλιος κυβερνήτης του Λέοντα να βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού , σε αυτή την περίπτωση έχουμε Α.Υ από ζώδιο και οι δύο πλανήτες υποδέχονται ο ένας τις ενέργειες του άλλου ανοίγοντας ένα κανάλι επικοινωνίας και αμοιβαίας λειτουργίας μεταξύ τους περίπου όπως γίνεται όταν βρίσκονται σε σύνοδο .
Αυτή λοιπόν η μορφή Α.Υ είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ,ώμος υπάρχουν και άλλες μορφές όπως : Α.Υ από έξαρση π.χ Ήλιος στον αιγόκερο (στην έξαρση του Άρη ) και Άρης στον Κριό (έξαρση του Ηλίου ) , υπάρχουν επίσης και οι λεγόμενες μικτές υποδοχές οπού η αξία τους δεν είναι ίση με αυτή των Α.Υ ένα παράδειγμα μικτής υποδοχής για να κατανοηθεί : Ήλιος στον αιγόκερο (στην έξαρση του Άρη ) και Άρης στον Λέοντα (στο ζώδιο που κυβερνά ο ήλιος ) . Υπάρχουν επίσης και μεικτές υποδοχές μεταξύ πλανητών ελάσσονος σημασίας που χρησιμοποιούνται θυμίζω και πάλι κυρίως από την ωριαία αστρολογία και χρησιμοποιούν όλες τις θεμελιώδεις δυνάμεις . Α.Υ ή μικτές υποδοχές μπορεί να σχηματιστούν από θέσεις , εξάρσεις ,κυβερνήτες τριπλοτητας και φυσικά όρια και κυβερνήτες οίκων
Αυτά ως μια σύντομη εισαγωγή στις Α.Υ και στον τρόπο που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα οι Α.Υ και πάλι επαναλαμβάνω η εισαγωγή είναι σύντομη και δεν περιγράφει αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας των Α.Υ αλλά δίνει μια εικόνα ακόμα και στον νέο μελετητή σχετικά με το πώς σχηματίζεται μια Α.Υ στην ωριαία αστρολογία .

Πέρα από την κλασική αστρολογία όμως Α.Υ υποδοχές υπάρχουν και σχηματίζονται και στην κοσμοβιολογία όχι βεβαία όπως στην κλασική αστρολογία αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο που θα περιγράψω ευθύς αμέσως .
Η βασική διαφορά στον τρόπο σχηματισμού των Α.Υ μεταξύ κλασικής αστρολογίας και κοσμοβιολογίας είναι ότι στην κλασική αστρολογία μια Α.Υ μεταξύ 2 παραγόντων μπορεί να υπάρχει εξετάζοντας έναν και μόνο χάρτη π.χ τον γενέθλιο ενώ στην κοσμοβιολογία είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον ένα σύστημα προόδων π.χ 1 μοίρα = 1 έτος ή solar arc κτλ .και στην συνέχεια να συγκρίνουμε τους 2 χάρτες ( γενέθλιο και προοδευμένο ) ώστε να διαπιστώσουμε εάν σχηματίζεται κάποια Α.Υ .

Θα ήτανε τολμηρό να πω ότι οι Α.Υ στην κοσμοβιολογία δύναται να βγάλουνε γεγονότα από μονές τους χωρίς να το υποστηρίζει και κάποια διαφορετική μέθοδος πρόγνωσης ( ηλιακή επιστροφή ή διέλευση ) ωστόσο από τις παρατηρήσεις που έχω κάνει μέχρι σήμερα φαίνεται ότι μπορούμε να παρομοιάσουμε την Α.Υ με μια ανενεργή βόμβα που το μονό που απομένει είναι κάτι να την πυροδοτήσει .
Δεδομένου ότι στο σύστημα που περιγράφω μια Α.Υ έχει μεγάλη διάρκεια αφού χρησιμοποιούμε προόδους η ενεργοποίηση είναι θέμα χρόνου και μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι μια Α.Υ στην κοσμοβιολογία ειδικά όταν είναι άμεση ενεργοποιεί στο έπακρο τα θέματα του άξονα οπού γίνεται και βγάζει γεγονότα αντίστοιχα.
Άμεση αμοιβαία υποδοχή μεσοδιαστημάτων υπάρχει όταν από πρόοδο ο ένας πλανήτης βρεθεί σε σύνοδο ή αντίθεση με το γενέθλιο μεσοδιάστημα οπού συμμετέχει ο ίδιος και ταυτόχρονα ο δεύτερος πλανήτης που συνθέτει το μεσοδιάστημα με τον πρώτο βρίσκεται σε σύνοδο ή αντίθεση με το ίδιο προοδευμένο μεσοδιάστημα : natal a/b = direct a και direct a/b = natal b
Όπως στο παράδειγμα στην εικόνα που έχουμε Α.Υ αφροδιτης / ουρανού

Δεν θεωρώ σκόπιμο να κάνω εκτενή αναφορά στις έμμεσες Α.Υ για να μην γίνω κουραστικός αφού η ίδια λογική στις Α.Υ εφαρμόζεται και με διαφορετικές όψεις όπως αυτή των 45 και 90 μοιρών οπού η δυναμική της δεν είναι ίση με αυτή των αμέσων Α.Υ όπως και η ενεργοποίηση ενος μεσοδιαστήματος δεν είναι ίδιας δυναμικής όταν έχουμε πλάγια ενεργοποίηση ωστόσο δεν θα πρέπει να υποτιμάμε μια έμμεση Α.Υ .

Πιστεύω ότι ήμουνα κατανοητός και όσο πιο απλός θα μπορούσα στον τρόπο που περιεγραψα τις Α.Υ , θεωρώ ότι με τα σύγχρονα εργαλεία της κοσμοβιολογίας αποτελούν ένα δυνατό ερμηνευτικό εργαλείο που ο ρόλος τους μέχρι σήμερα δεν έχει τονιστεί οσο θα έπρεπε βεβαίως και κάποιοι έμπειροι αστρολόγοι και ερευνητές σίγουρα θα το έχουν προσέξει και τους αποδίδουν την αξία που τους αρμόζει επιπλέον οι παρατηρήσεις στις Α.Υ πάντοτε στην κοσμοβιολογία , πιστεύω ότι δεν στερούνται ούτε θεωρητικής ούτε και εμπειρικής υποδομής γιατί δεν είναι κάτι το τελείως καινούριο που μένει να δοκιμασθεί και να γίνει αποδεκτό αλλά είναι άλλη μια τεχνική άλλη μια παράμετρος που πιστεύω ότι θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ώστε να βελτιώσει την κριτική μας ικανότητα .

{ 1 σχόλια... read them below or add one }

  1. Καλησπέρα σας.
    Σας ενημερώνουμε πως βάλαμε link το μπλογκ σας και σας ευχαριστούμε για την παρακολούθησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -