Posted by : Silversurfer

Τα ακόλουθα ψυχοτεχνικά τεστ, είναι απλά ενδεικτικά. Δεν χρειάζεται να τα πάρετε και τοις μετρητοίς.

Για να δείτε τις απαντήσεις ή ερμηνείες, μετακινήστε τον δείκτη του ποντικιού, πάνω σε οποιαδήποτε περιοχή του μαυρισμένου κειμένου.

Πάντως, καλό θα είναι να μην βιαστείτε να το κάνετε αυτό. Δοκιμάστε τον εαυτό σας πρώτα. :smile:

 





Ένα κορίτσι, ενώ ήταν στην κηδεία της μητέρας της, συνάντησε έναν άνδρα που δεν γνώριζε. Σκέφτηκε ότι ήταν καταπληκτικός, ο άνδρας των ονείρων της και τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα, αλλά δεν ζήτησε ποτέ τον αριθμό του τηλεφώνου του και έτσι δεν μπορούσε να τον βρει μετά την κηδεία. Μερικές ημέρες αργότερα το κορίτσι σκότωσε την αδελφή του.

Ερώτηση: Ποιο ήταν το κίνητρο της, για τη δολοφονία της αδελφής της;

Η απάντηση ακολουθεί μαζί με μια μικρή ανάλυση. Πριν τα δείτε, απαντήστε εσείς στην ερώτηση όπως νομίζετε καλύτερα.


Απάντηση:

Ήλπιζε ότι ο τύπος θα εμφανιζόταν στην κηδεία της αδελφής της.

Εάν απαντήσατε σωστά, σκέφτεστε όπως ένας ψυχοπαθής.

Αυτό ήταν ένα τεστ που ένας διάσημος Αμερικανός ψυχολόγος χρησιμοποίησε για να βρει εάν κάποιος έχει την ίδια νοοτροπία με έναν δολοφόνο. Πολλοί δολοφόνοι που είχαν ήδη καταδικαστεί και βρίσκονταν στη φυλακή, απάντησαν σ’ αυτό το τεστ με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Εάν δεν απαντήσατε σωστά, καλό για σας.





Ας υποθέσουμε ότι συμβαίνουν 5 πράγματα ταυτόχρονα μέσα στο σπίτι σας που απαιτούν την προσοχή σας.

1. Χτυπάει το τηλέφωνο.

2. Το μωρό σας κλαίει.


3. Κάποιος χτυπάει την πόρτα σας.

4. Έχετε αφήσει τα ρούχα απλωμένα στο μπαλκόνι και έχει αρχίσει να βρέχει.

5. Έχετε αφήσει την βρύση ανοιχτή στην κουζίνα και το νερό έχει αρχίσει να ξεχειλίζει από το νεροχύτη.

Με ποια σειρά θα διευθετούσατε τα παραπάνω προβλήματα;

Απάντηση:

5: Πρώτα αυτά που προκαλούν συνέπειες.

1: Αυτό που δεν μπορεί να διορθωθεί (χωρίς αναγνώριση κλήσης).

3: Που ξέρεις μπορεί να βοηθήσει με το μωρό.

2: Αχ αυτή η γυναίκα…


4: Δεν βαριέσαι, θα σταματήσει και θα στεγνώσουν.





Δώστε προσοχή στην παρακάτω εικόνα. Τι βλέπετε;

Δελφίνια και σεξ

Απάντηση:

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να δουν το ζευγάρι που συνουσιάζεται, γιατί δεν έχουν τέτοιες εικόνες στην πρωτεύουσα μνήμη τους και αντί γι’ αυτό βλέπουν 9 δελφίνια.

Σημείωση: Αυτό είναι ένα τεστ για «διεστραμμένα μυαλά». Αν δυσκολευτείτε να δείτε τα δελφίνια για περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα τότε υπάρχει κάποιο μικρό…πρόβλημα!


Παρατηρήστε την ακόλουθη εικόνα και δώστε μια γρήγορη περιγραφή της.


Σκάλες

Πολλοί άνθρωποι που τους ζητήθηκε να δώσουν μια γρήγορη περιγραφή της εικόνας αυτής, έτειναν να την περιγράψουν ως ένα σύνολο σκαλιών που ανεβαίνουν και άλλο ένα που κατεβαίνουν, με τα αριστερά σκαλιά να ανεβαίνουν και τα δεξιά να κατεβαίνουν. Η αντίδραση αυτή είναι πιθανό να επηρεάζεται από το δυτικό τρόπο ανάγνωσης από αριστερά προς τα δεξιά. Ενώ αυτοί που διαβάζουν από δεξιά προς τ’ αριστερά, όπως οι Άραβες, τείνουν να περιγράφουν το ακριβώς αντίστροφο.





Διαβάστε την παρακάτω ιστορία και απαντήστε στην ερώτηση όσο πιο αυθόρμητα και γρήγορα μπορείτε.

Είναι δυο νησιά γειτονικά. Στο ένα ζει ένας άγριος (βάρβαρος, απολίτιστος) και ένας πολιτισμένος.

Στο άλλο νησί ζουν αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών και μια κοπέλα που είναι ερωτευμένη με τον πολιτισμένο και έχει σχέση μαζί του. Θέλει να πάει στο απέναντι νησί

προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της. Ρωτάει τον μοναδικό βαρκάρη του νησιού, πόσα θέλει να την πάει απέναντι με τη βάρκα του.

Ο βαρκάρης της απαντά ότι δε θέλει λεφτά και ότι θα την πάει στο νησί του καλού της, υπό τον όρο ότι θα είναι γυμνή μέσα στη βάρκα.

Η κοπέλα σοκάρεται…δεν ξέρει τι να κάνει και πάει να ζητήσει τη βοήθεια του σοφού του νησιού. Αυτός αφού, την άκουσε με προσοχή, της απάντησε: «Να κάνεις παιδί μου αυτό που σε προστάζει η καρδιά σου…».


Κι έτσι η κοπέλα αποφάσισε να πάει γυμνή, προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της.

Πράγματι, τυπικός ο βαρκάρης την πήγε. Στην προκυμαία όμως ήταν ο άγριος…ο οποίος μόλις είδε γυναίκα και μάλιστα γυμνή…τη βίασε…

Την στιγμή του βιασμού έρχεται ο πολιτισμένος βλέπει το σκηνικό και έξαλλος λέει στην κοπέλα να τα μαζέψει και να φύγει αμέσως! Δεν τη θέλει πια…χωριζουν… Και την διωχνει.

Τέλος ιστορίας. Εσείς πρέπει να αξιολογήσετε τα 5 πρόσωπα, από τον καλύτερο ως στον χειρότερο, δηλαδή, στο νούμερο 1 αυτός που πιστεύετε ότι ήταν ο καλύτερος, στο 2 ο αμέσως επόμενος… και στο 5 ο χειρότερος όλων.

Υπενθυμίζονται τα πρόσωπα:

Άγριος, πολιτισμένος, κοπέλα, βαρκάρης, σοφός…

Απάντηση-ερμηνεία:

Η σημασία του κάθε προσώπου:

Βαρκάρης=Ανάγκη για απόκτηση χρημάτων.


Πολιτισμένος=Το ενδιαφέρον για την άποψη του κόσμου.

Κοπέλα= Η ανάγκη για συναίσθημα.

Σοφός= Η σημασία που δίνεται στη λογική.

Άγριος= Η βαρύτητα που δίνεται στο σεξ.





Ξυπνάτε ξαφνικά σ’ ένα πολύ μεγάλο σκοτεινό δωμάτιο. Δεν ξέρετε γιατί και πως είστε εκεί μέσα. Καταλαβαίνετε ότι τα ρούχα που φοράτε δεν είναι δικά σας. Είστε πάρα πολύ ιδρωμένοι παρ’ όλο που το δωμάτιο είναι κρύο και τα ρούχα που φοράτε ελαφριά. Θέλετε να φωνάξετε, μα φοβάστε να το κάνετε. Νομίζετε πως κάποιος θα ακούσει ότι ξυπνήσατε και θα έρθει να σας κάνει κακό. Μένετε λοιπόν αγχωμένοι μέσα στην ένταση προσπαθώντας να εξηγήσετε κάτι, έστω και το παραμικρό, μα τίποτα δεν φτάνει τη λογική σας. Στο βάθος, αρκετά μακρυά ένα μικρό φως απαλύνει το απόλυτο σκοτάδι από τη χαραμάδα μιας πόρτας. Θέλετε να πάτε εκεί, έστω για ένα δευτερόλεπτο… Νιώθετε πως εκεί μέσα κάθεται ένα και μόνο ένα άτομο το οποίο αγαπάτε και ότι αυτό το άτομο έχει έρθει εκεί για ένα και μόνο σκοπό…όχι για σας λυτρώσει μα για να σας πει μία και μόνο μία λέξη και μετά να χαθεί. Δε σας πειράζει όμως αυτό…εσείς απλά θέλετε να ακούσετε αυτή τη λέξη…αυτή η λέξη θα είναι η λύτρωσή σας… Αυτη η λέξη θα σας διώξει κάθε φόβο…

Οι ερωτήσεις:

1) Ποιο άτομο θα θέλατε να είναι αυτό;

2) Ποια λέξη θα θέλατε να ακούσετε από το στόμα του;


3) Τι ρούχα φαντάζεστε ότι φοράτε;

4) Πώς φαντάζεστε το δωμάτιο;

5) Έξω τι είναι; μέρα ή νύχτα;

6) Γιατί βρίσκεστε εκεί;

Απαντήσεις-ερμηνεία:

Το άτομο – Είναι το άτομο που αγαπάμε ή εμπιστευόμαστε ή και τα δύο όσο κάθε τι στη ζωή μας. Είναι το μοναδικό άτομο που θα θέλαμε να συναντήσουμε σε αυτή τη στιγμή της καινούριας μας «ζωής» έστω και για μια μόνο φορά…

Η λέξη – Οι λέξεις δηλώνουν τα εξής:

1) Κάτι που λαχταρούσαμε να ακούσουμε από το συγκεκριμένο πρόσωπο μα οι εγωισμοί ή άλλες συνθήκες της καθημερινότητας του απαγόρευαν να ξεστομιστεί…

2) Κάτι που ακούγαμε και νιώθαμε καθημερινά από το συγκεκριμένο άτομο και μας άρεσε τόσο που μας έκανε να ζούμε μόνο γι’ αυτό ώστε να είναι και το τελευταίο πράγμα που θα θελήσουμε να πάρουμε μαζί μας.


3) Κάτι που θα έπρεπε να είχαμε πει εμείς στο συγκεκριμένο πρόσωπο μα δεν το είπαμε ποτέ…

Τα ρούχα – Τα ρούχα που φανταζόμαστε ότι μας συνοδεύουν λοιπόν στο θάνατό μας εκφράζουν το οικονομικό επίπεδο της βιολογικής μας ζωής ή ακόμα και το πόσο «κακομαθημένοι» είμασταν ώς «ζωντανοί». Άλλοι αδιαφορούν αν στη κατάσταση που βρίσκονται θα είναι γυμνοί, ξεσκισμένοι, σκονισμένοι και άλλοι φαντάζονται τον εαυτό τους με μεταξωτά λευκά φορέματα, φτερά κ.α.

Το δωμάτιο – Δηλώνει με ένα ξεχωριστό τρόπο το καλό και το κακό μέσα μας.Το δωμάτιο είναι το αποτέλεσμά των τύψεών μας ως ζώντες άνθρωποι. Δε μας ανέφερε κανείς ότι το δωμάτιο είναι τρομακτικό, γεμάτο υγρασία και ανατριχιαστικά αντικείμενα. Το μόνο που αναφέρθηκε είναι σκοτεινό όπου σκοτεινό δε σημαίνει και τρομαχτικό. Ένα αρμονικό σκοτάδι δεν είναι φρικιαστικό…

Έτσι λοιπόν καθένας ανάλογα με τις συνειδησιακές του ανησυχίες κατατάσσει τον εαυτό του στο ανάλογο δωμάτιο…

Μέρα ή νύχτα – Το «έξω» είναι η ζωή, όποιου το μυαλό έπλασε τη ζωή φωτεινή (δηλ. ημέρα). Δηλώνει πως η ζωή του είχε νόημα και σκοπό και νιώθει πως είναι αδικημένος να είναι κλεισμένος στο σκοτάδι… Όποιου το μυαλό έπλασε το σκότος πρέπει να βρει περισσότερα ενδιαφέροντα στη ζωή του. Είναι σαν να μην είχε διαφορά η μία κατάσταση από την άλλη. Σαν να λέει: «Ε σιγά δεν άλλαξε και τίποτα…».

Γιατί βρίσκεστε εκεί; – Αυτό το κομμάτι έχει να κάνει καθαρά με την αξιολόγηση της φαντασίας του καθενός. Δεν υπάρχει ερμηνεία για τις απαντήσεις αυτές και αποσκοπεί μόνο στη λειτουργία της σκέψης.

πηγή:www.pare-dose.net

{ 6 σχόλια... read them below or Comment }

  1. Ολοι κρυβουμε ενα δολοφονο μέσα μας τελικά.Μέσα μας υπάρχει και το καλό και το κακο και γίνεται μια πάλη για το τι θα επικρατήσει. Κι αν στη ζωή μας δεν υπήρξαμε θύτες αλλά θύματα,οι δολοφόνοι μας έμαθαν αν μη τι άλλο το πως σκέφτονται. Ισως κι εγω να ήμουν άγγελος αν ο κόσμος ήταν αγγελικά πλασμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄Πολύ ενδιαφέρντα όπως όλα τα ψυχολογικά τεστ, όπου τα δω τρέχω.
    Στην απεικόνιση με το ζευγάι δεν μπόρεσα να δω ούτε κατα διάνοια ούτε ένα δελφίνι.
    Επίσης υπήρχαν τεστ όπως αυτό με τη σκάλα, που σκέφτηκα εντελώς διαφορετική απάντηση.
    Οπως και να΄ναι ήταν πολύ διασκεδαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ.ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΒΛΕΠΩ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΣΥΝΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ. . .ΑΡΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΑΣ,ΕΙΜΑΙ 14 ΕΤΩΝ ΥΠ'ΟΨΙΝ.ΕΙΔΑ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑΣΜΕΝΟ.ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -