Posted by : Silversurfer


Μερικές από τις παθήσεις που έχουν συσχετισθεί με την εποχή της γέννησης. (Πληροφορίες από την Current Biology)
Πολλοί γιατροί παίρνουν στα σοβαρά την αστρολογία - και η εποχή γέννησης έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για μια σειρά από σοβαρές ασθένειες. Μπορεί η σύγχρονη ιατρική πραγματικά να μάθει από τα αστέρια;
Η ημέρα γέννησης είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός, ένας μικρός αριθμός που θα σας ακολουθεί παντού. Σκεφτείτε πόσο συχνά γράφετε ή λέτε αυτούς τους οκτώ αριθμούς: είναι μια επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας, τώρα και για πάντα. Η αμεταβλητότητα της γέννησης ενός ατόμου μπορεί να είναι ο λόγος που τόσοι έχουν ασχοληθεί με την αστρολογία.
Η αστρολογία στηρίζεται στα γενέθλιά σας, δίνοντας μια έννοια σε μία χρονική περίοδο 24 ωρών, από την οποία δεν έχετε καμία λειτουργική μνήμη. Μας βοηθάει στο να κατανοήσουμε τον κόσμο μέσα από ένα σύστημα σχέσεων μεταξύ των αστρολογικών φαινομένων και της ανθρώπινης εμπειρίας. Σήμερα, παίρνει μία πιο δημοφιλής μορφή - το ωροσκόπιο, εντοπίζεται κυρίως σε ποπ κουλτούρας περιοδικά και ιστοσελίδες, και συχνά επικεντρώνετε σε προβλέψεις για το μέλλον του αναγνώστη στον χώρο της αγάπης και του χρήματος
Αλλά η αστρολογία ήταν κάποτε ένα εντελώς ακαδημαϊκό και επιστημονικό πεδίο. Ο Ιπποκράτης, του οποίου το ομώνυμο όρκο, μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να παίρνετε από όλους όσους εισέρχονται στον τομέα τις ιατρικής, έχει αποδοθεί με το ρητό “Ένας γιατρός χωρίς τη γνώση της αστρολογίας δεν έχει το δικαίωμα να αποκαλεί τον εαυτό του ένα γιατρό."

Όπως αποδεικνύεται όμως η εποχή της γέννησης σας, φαίνεται να έχει μια ισχυρή επιρροή στο μέλλον σας. Ανάλογα με το αν έχετε γεννηθεί την άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο ή το χειμώνα, θα μπορούσατε να έχετε ένα υψηλότερο ή χαμηλότερο κίνδυνο για: σχιζοφρένεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαταραχές του ύπνου, διαβήτης τύπου 1, διπολική διαταραχή, και αλλεργίες, μεταξύ άλλων. Η εποχή της γέννησής σας φαίνεται επίσης να επηρεάζει το πόσο καιρό θα ζήσετε.
Σε μεμονωμένες μελέτες που έχουν γίνει, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι από μη φυσιολογικές ή τυχαίες και διάσπαρτες ομάδες. Αλλά συγκεντρώνοντας τες όλες μαζί, προκύπτει ένα μοτίβο, θέτοντας το ερώτημα: Υπάρχει κάποια επιστήμη πίσω από την φράση «Τι ζώδιο είσαι;"
Πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες είναι απρόθυμοι να παραδεχτούν το οτιδήποτε παρόμοιο με την αστρολογία. «Φαίνεται παράλογο ότι ο μήνας που γεννιέσαι μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές ευκαιρίες στη ζωή σου», γράφουν οι νευροεπιστήμονες Russell G. Foster και Till Roenneberg σε μια μελέτη του 2008.
Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι δεν υπάρχει σαφής μηχανισμός για τα παρατηρούμενα φαινόμενα. Θεωρίες κυμαίνονται από τα επίπεδα της βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε εποχιακές εκθέσεις σε ιούς και βακτήρια.

Είναι γνωστό το ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ της ημερομηνίας γέννησης και κάποιον παθήσεων, απλά κανείς δεν ξέρει το γιατί. Πριν από λίγα χρόνια όμως, μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ίσως την πιο ενδιαφέρον λύση μέχρι σήμερα - μια που, θεωρητικά, πρέπει να ικανοποιεί υποστηρικτές της επιστημονικής μεθόδου και τους αστρολόγους.
Μέχρι τώρα είναι ήταν γνωστό ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα εσωτερικό βιολογικό, που ρυθμίζει τον ύπνο μας/κύκλο αφύπνισης. Αλλά αυτό το ρολόι κάνει πολύ περισσότερα. Είναι κεντρική η σημασία του σε όλες τις λειτουργίες της ζωής. Κυτταρική ανάπτυξη, ο θάνατος και η αναπαραγωγή, λειτουργία των ιστών του πεπτικού συστήματος, οι πνεύμονες, η καρδιά και το συκώτι, κοινωνική συμπεριφορά - όλα ελέγχονται από το βιολογικό σας ρολόι.
Αν το ρολόι είναι σταθερό, όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει σημασία πόσο τέλεια διαμορφωμένο γενετικά είναι το ρολόι σας, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τον έξω κόσμο, όπου μια πληθώρα περιβαλλοντικών παραγόντων μπορούν μόνιμα (και ενδεχομένως αρνητικά) να μεταβάλλουν το πόσο καλά λειτουργεί. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο η εποχή της γέννησης σας έρχεται στο παιχνίδι.
Η αστάθεια του μυαλού που άρχισε να διαμορφώνετε κατά τους χειμερινούς μήνες δεν είναι μια νέα έννοια. Με τα χρόνια, πολλές μελέτες έχουν δείξει κάποια συσχέτιση μεταξύ διαφόρων ασθενειών και διαταραχών και εποχών γέννησης, αλλά μία ομαδοποίηση ξεχωρίζει. Η συγκεκριμένη συσχέτιση βρέθηκε από το 1929, και πάνω από 200 μελέτες έχουν επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης μελέτης το 2003 που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 86 εκατομμύρια γεννήσεις από 27 διαφορετικά μέρη του κόσμου. Καταλήγοντας, αν έχετε γεννηθεί το χειμώνα, είστε σε υψηλότερο κίνδυνο για σχιζοφρένεια από αυτούς που γεννήθηκαν στους ηλιόλουστους μήνες.


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -