Posted by : Unknown


Όταν αναφερόμαστε στον όρο αναιρετική μοίρα εννοούμε συνήθως την τελευταία μοίρα κάθε ζωδίου . Εφόσον λοιπόν κάθε ένα από τα 12 ζώδια έχει 29 μοίρες, μιας και 30η μοίρα δεν υπάρχει και νοείτε η 0νική  κάθε ζωδίου , όταν λέμε ότι ένας πλανήτης ή ένα σημείο βρίσκετε σε αναιρετική μοίρα εννοούμε την 29η μοίρα κάθε ζωδίου και εμπίπτει στα στοιχεία εκείνα του αστρολογικού χάρτη που χαρακτηρίζουμε ως καρμικά .
Κάθε πλανήτης που βρίσκετε σε αυτά τα σημεία έχει πολλά να διδάξει και ειδικά στη γενέθλια αστρολογία δείχνουν πως το άτομο έχει να πάρει ένα πολύ σπουδαίο μάθημα ζωής το οποίο είναι απαραίτητο για την μετέπειτα εξέλιξη του τόσο σε Προσωπικό όσο και σε Κοσμικό Επίπεδο.
Οι μοίρες αυτές είναι συνδεδεμένες με κάθε είδους βάσανα και ταλαιπωρίες , κακοτυχία και άσχημες καταστάσεις μιας και συμβολίζουν το τέλος μιας κατάσταση, σε ένα πιο βαθύ επίπεδο  όμως η αλλαγή μιας κατάστασης πάντα προϋποθέτει πόνο , όπως ακριβώς μια γέννηση .
Η 29η μοίρα είναι μια στάση πριν το πέρασμα από μια συνειδησιακή κατάσταση σε μια άλλη , που ανάλογα με τη φύση του πλανήτη θα καθορίσει ποια είναι τα μαθήματα εκείνα τα οποία θα πρέπει να πάρουμε για να το επιτύχουμε αυτό , γιαυτό και έχει παρατηρηθεί πως οι πλανήτες από αυτή τη μοίρα βγάζουν όλη τους τη δυναμική είτε θετικά είτε αρνητικά .

Πλανήτες στην  29η μοίρα και τα Καρμικά τους Μαθήματα .

Ήλιος :
Όταν έχουμε τον Ήλιο σε αναιρετική μοίρα στο ωροσκόπιο μας τότε τα καρμικά μαθήματα επικεντρώνονται γύρω από την ταυτότητα μας και κυρίως το Εγώ μας . Το άτομο είναι αναγκασμένο να λύση θέματα υπαρξιακά που αφορούν θέματα όπως του,  ποιος είμαι ;  προσπαθώντας να βρει τη δική του ταυτότητα μέσα στο κοσμικό γίγνεσθαι . ο Ήλιος ως πατρική φιγούρα ή γενικότερα ως αρσενική ενέργεια μπορεί να φέρει προβλήματα στη ζωή του άτομου με σκοπό πάντα την επίλυση τους και την εξέλιξη του ιδίου μέσω της σύγκρουσης . Εν τέλει το άτομο θα πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί δημιουργικά το Εγώ του ενώ ο Ήλιος σε μια τέτοια θέση θα μπορούσε να φέρει εκ γενετής προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη καρδιά , τη πλάτη ή τη σπονδυλική στήλη .
Σελήνη :
Τα καρμικά μαθήματα της Σελήνης από αυτή τη μοίρα του ζωδιακού εντοπίζονται κυρίως στη συναισθηματική έκφραση του ατόμου . Θα πρέπει να μέσα από μια εσωτερική ζύμωση το άτομο να μάθει να εκφράζει τα αληθινά του συναισθήματα χωρίς τον φόβο της απογοήτευσης . Τα προβλήματα λόγο Σελήνης εντοπίζονται γύρω από τη Μητέρα ή το γυναικείο φύλο γενικότερα αλλά και από την οικογένεια . Οι προκλήσεις μπορεί να εντοπίζονται στη δημιουργία της δικής του οικογένειας ώστε να μπορέσει να εκφράσει το αίσθημα της προστατευτικότητας . Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε θέματα υγείας που αφορούν του στομάχι και το στήθος .
Ερμής :
O Ερμής ως πλανήτης της μάθησης, της επικοινωνίας και της κίνησης φέρνει στο προσκήνιο καρμικά μαθήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την διανοητική κατάσταση του ατόμου όσο και με την φυσική . Θα πρέπει το άτομο που έχει τον Ερμή σε αναιρετική μοίρα να μάθει να εκφράζετε τόσο δια τον λόγων του όσο και δια τον Έργων του. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν από τα αδέλφια και το κοντινό περιβάλλον όπως επίσης και από το σχολείο σε μικρή ηλικία και αργότερα από το επαγγελματικό περιβάλλον  του . Η Υγεία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ειδικά σε θέματα που σχετίζονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα , την πνευματική υγεία , την κίνηση του σώματος και τους πνεύμονες .
Αφροδίτη :
Τα μαθήματα της Αφροδίτης έχουν να κάνουν με τις συναναστροφές , τις συνεργασίες , τον γάμο και τα υλικά αγαθά του ατόμου . Η εναρμόνιση του με τα παραπάνω είναι σημαντική για την εξέλιξη του γι αυτό και τα όποια προβλήματα εντοπίζονται γύρο από τους παραπάνω τομείς ωθώντας το άτομο να αναπροσδιορίσει όλο το σύστημα αξιών του . Ως προς τα θέματα υγείας , αυτά εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του λαιμού και των νεφρών .
Άρης :
Ως ο Πλανήτης-Θεός του Πολέμου ο Άρης κυβερνάει τις μάχες που δίνει ο άνθρωπος για να διεκδικήσει τα θέλω του και να πετύχει τους σκοπούς του. Ως εκ τούτου ένας Άρης σε αναιρετική μοίρα τονίζει αυτά τα θέματα μιας και το άτομο θα πρέπει να μάθει να είναι πιο μάχιμο αποβαλόντας τις αρνητικές ενέργειες του Άρη που είναι οι καυγάδες , οι τσακωμοί και οι διαπληκτισμοί . Παρόλα αυτά όμως τα πάθη για να καταπολεμηθούν θα πρέπει να βγούν στην επιφάνεια με ότι αυτό συνεπάγεται . Θέματα υγείας που αφορούν αυτόν τον Άρη έχουν να κάνουν με το αίμα, το κεφάλι , ατυχήματα κυρίως από αιχμηρά αντικείμενα και φωτιά και φλεγμωνές .
Δίας :
Με τον Δία σε αναιρετική μοίρα το άτομο έχει όλες τις προδιαγραφές ως προς την επίτευξη των στόχων του , όποιοι και να είναι αυτοί αν και ο Δίας τονίζει θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση , το Νόμο , τη Θρησκεία, και τα Ταξίδια  ως μέσο διεύρυνσης των οριζόντων του ατόμου . Βγαίνοντας έξω από τα στενά προσωπικά όρια το άτομο ανακαλύπτει όλα εκείνα που χρειάζεται για να εξελιχθεί τόσο μέσα στη κοινωνία όσο και συμπαντικά . Προσοχή χρειάζεται στις υπερβολές φαγητού , ποτού και ότι έχει να κάνει με την τάση του Δία να δρα τυχοδιωκτικά ρισκάροντας τα πάντα . Όσο για τα θέματα υγείας, αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με το ήπαρ , τους γοφούς και τους μηρούς.
Κρόνος :
Ο Κρόνος σε αναιρετική μοίρα υποδηλώνει προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ευθύνη που πρέπει να πάρει το άτομο για την ζωή του . Μιας και ο Κρόνος είναι από μόνος του Καρμικός Πλανήτης , η παρουσία του σε καρμική μοίρα δηλώνει πως τα θέματα που εντοπίζονται γύρο από αυτόν θα πρέπει να λυθούν μια για πάντα στο εδώ και στο τώρα . Όπως καταλαβαίνουμε το άτομο θα πρέπει να γίνει πιο υπεύθυνο για τον εαυτό του , θα πρέπει να μάθει τα όρια του, να τα αποδεχτεί και να προχωρήσει παρακάτω .Θα πρέπει επίσης να καλλιεργήσει την υπομονή και να μάθει να λειτουργεί σε ένα ιεραρχικό σύστημα αξιών δείχνοντας έμπρακτα τον σεβασμό προς τις ανώτερες Αρχές .  Τα γόνατα , τα οστά , τα δόντια και το δέρμα χρίζουν ιδιαίτερης φροντίδας .
Ουρανός :
H Επαναστατική φύση του πλανήτη Ουρανού όταν προβάλετε από μια αναιρετική μοίρα θέλει να επισημάνει στο άτομο πως για να μπορέσει να εξελιχθεί θα πρέπει να κατανοήσει και να αποδεχθεί τους νόμους που διέπουν την κοινωνία και τον Κόσμο δείχνοντας μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και ανοχή . Θα πρέπει να αποτινάξει τις δογματικές , εγωιστικές τάσεις για να μπορέσει να γίνει χρήσιμο για τον ίδιο και την κοινωνία λειτουργώντας στα πλαίσια της ενότητας που διέπουν το σύμπαν . Τα προβλήματα υγείας εντοπίζονται κυρίως στο αυτόνομο νευρικό σύστημα και στους αστραγάλους .
Ποσειδώνας :
Το άτομο που έχει Ποσειδώνα σε μια τέτοια μοίρα θα πρέπει να μάθει να κοιτάει τη ζωή , τους ανθρώπους, τις καταστάσεις και τα όποια προβλήματα αυτά συνεπάγονται κατάματα και χωρίς υπεκφυγές αποτινάσσοντας τις τάσεις φυγής που δίνει ο Ποσειδώνας . Καλείτε να αντιμετωπίσει προβλήματα αλκοολισμού , εξάρτησης γενικά από ουσίες ή εγκλεισμού , που είναι αποτέλεσμα μιας βαριάς ψυχολογίας λόγο της καταρράκωσης του Εγώ,  το οποίο φυσικά είναι απαραίτητο για την επιβίωση του. Το άτομο πρέπει να ξαναδημιουργήσει τον Εαυτό του και περνώντας τα εμπόδια να ξανα σταθεί στα πόδια του γι αυτό και το ευαίσθητο σημείο στο σώμα ,όπου εντοπίζονται και τα προβλήματα υγείας είναι ακριβώς αυτό το σημείο, τα πόδια .  Η θρησκεία , ο εσωτερισμός και η ενασχόληση με έναν αγνό και πνευματικό τρόπο ζωής βοηθάνε το άτομο σημαντικά στην εξέλιξη του .
Πλούτωνας :
Τα άτομα που έχουν τον Πλούτωνα στην 29η μοίρα δυσκολεύονται πολύ στην όποια αλλαγή . Θα πρέπει να καταλάβουν πως η αλλαγή είναι μια μοναδική ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και δεν υπάρχει τίποτα το τρομερό ή φοβιστικό σε αυτό  . Το να επιμένει ο άνθρωπος να μένει σε μια ανούσια κατάσταση βαλτώνοντας δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τη διαδικασία της εξέλιξης ούτε της δικιάς του ούτε του Σύμπαντος . Η ζωή είναι μια διαρκής κίνηση , το να μένει κάποιος στάσιμος ισοδυναμεί με θάνατο και ο θάνατος είναι απλά μια αλλαγή κατάστασης γι αυτό και σε θέματα υγείας το άτομο μπορεί να παρουσιάζει προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα αναπαραγωγικά σεξουαλικά όργανα που είναι υπεύθυνα για την διαιώνιση του ανθρωπινού είδους άρα και της εξέλιξης της δικιάς του και του Κόσμου  .


Μαριάννα Μπατζέρη . 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 7 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -