Posted by : Unknown


 Η μέθοδος Coalescent είναι από τις πιο πρόσφατες Αστρολογικές Ανακαλύψεις στην θεωρία των σύνθετων χαρτών η οποία εφευρέθηκε από τους Lawrence Grinnell και David Dukelow. Η διαφορά του Coalescent  σε σχέση με τους υπόλοιπους Σύνθετους Χάρτες είναι ότι η μέθοδος των εφευρετών του βασίζεται στην Αρμονική  των πλανητών και πιο συγκεκριμένα στον μετασχηματισμό τόξου ( Arc Transform ) και όχι στα Μεσοδιαστήματα.

Για παράδειγμα έχουμε δύο αστρολογικούς χάρτες που θέλουμε να δούμε που πέφτει ο Ήλιος των δύο αντιπροσώπων του στον σύνθετο χάρτη . Ας υποθέσουμε ότι ο ένας έχει Ήλιο στις 28.58’’ Διδύμων και ο άλλος στις 11.03 στην Παρθένο , στον σύνθετο χάρτη Davison, ας πούμε, ο Ήλιος καταλαμβάνει ένα σημείο το οποίο το βρίσκουμε υπολογίζοντας το μέσο – διάστημα των δύο Ήλιων που στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα τοποθετηθεί στις 4.14 του Υδροχόου . Κάτι παρόμοιο κάνουμε και με τον σύνθετο χάρτη Coalescent , μόνο που οι Ήλιοι αυτή τη φορά θα υπολογιστούν με βάση την θεωρία Μετασχηματισμού Τόξου που σημαίνει πως με τα παραπάνω δεδομένα που εξετάσαμε θα μεταφερθεί στην 12.02 του Ταύρου αντί για τις 4.14 του Υδροχόου, που βγήκε υπολογίζοντας το μεσοδιάστημα τους  .



Αν και τα  περισσότερα Αστρολογικά Προγράμματα Υπολογίζουν αυτόματα τις θέσεις των πλανητών  η διαδικασία είναι η εξής  :

Βρίσκουμε το μικρότερο τόξο (απόσταση )  των πλανητών σε μοίρες . Ένας Ήλιος από την 10η Κριού με έναν Ήλιο στην 10η Ταύρου π.χ απέχουν 30 μοίρες, άρα το τόξο τους είναι  30 μοίρες .
Με τον αριθμό του Τόξου (απόστασης )διαιρούμε το 360 που είναι οι μοίρες ενός πλήρη κύκλου οπότε έχουμε 360/30= 12

Με το άθροισμα που βγάλαμε από αυτή τη διαίρεση πολλαπλασιάζουμε την μοίρα του ζωδιακού του κάθε Ήλιου χωριστά αφού την μετατρέψουμε και αυτή πρώτα σε τόξο .

Άρα : 12 * 10 (10η Κριού ) = 120 που αντιστοιχεί στην 0η του Λέοντα .

Το ίδιο κάνουμε και για την 2η περίπτωση και βρίσκουμε πως μετατρέποντας την 10η Ταύρου σε μοίρα τόξου βρίσκουμε πως είναι η 40η άρα πολλαπλασιάζουμε με το 12 και βλέπουμε πως το αποτέλεσμα είναι 480 , (40*12= 480) , επειδή όμως δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 360 θα αφαιρέσουμε από αυτό το 360 άρα 480 – 360 = 120 οπότε πάλι μας βγάζει στην του Λέοντα .

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τους υπόλοιπους πλανήτες , τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα ενώ το σύστημα οικοθεσίας που προτείνετε από τους εφευρέτες του είναι το Meridian  .

O Σύνθετος Χάρτης Coalescent περιγράφει πολύ καλά την σχέση που μπορεί να έχουν δύο άτομα λειτουργώντας ως μια μονάδα, όπως και στους υπολοίπους σύνθετους χάρτες, ενώ λειτουργεί πολύ καλά στην πρόβλεψη των γεγονότων μιας σχέσης με βάση τις διελεύσεις. Δίνει επίσης πληροφορίες για ένα άτομο και ένα γεγονός  μετασχηματίζοντας τον γενέθλιο χάρτη με τον χάρτη του γεγονότος .

Για την ερμηνεία του ακολουθούμε τους συνήθης κανόνες ερμηνείας των Σύνθετων Χαρτών . 

Από προσωπική έρευνα έχω καταλήξει πως είναι  ένα σύστημα το οποίο έχει να δώσει πολλά παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο γι αυτό και εν καιρώ θα παραθέσω παραδείγματα για να δούμε και την πρακτική λειτουργία του .



Μαριάννα Μπατζέρη


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -