Posted by : Unknown


Όταν αναφερόμαστε στον Συνοδικό κύκλο Πλανητών  εννοούμε το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο δύο Πλανήτες ευθυγραμμίζονται μεταξύ τους, ευθυγραμμίζουν δηλαδή τις τροχιές τους πράγμα που θα μπορούσαμε να το δούμε αν κατοικούσαμε στον Ήλιο.
Από γεωκεντρικής θέασης των πλανητών όμως όταν μιλάμε για συνοδικό κύκλο ενός πλανήτη π.χ του Ερμή, αναφερόμαστε στην ευθυγράμμιση της τροχιάς του με τη Γη εκτός και αν συζητάμε για κύκλους πλανητών μεταξύ τους , χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε τη Γη, οπότε και τους διαχωρίζουμε λέγοντας π.χ συνοδικός κύκλος Αφροδίτης/ Άρη κλπ.
Κάθε συνοδικός κύκλος ο οποίος συμβαίνει σε σχέση με την Γη, ξεκινάει πάντα κατά την διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του πλανήτη, μιας και το φαινόμενο της αναδρομής ισχύει μόνο για το γεωκεντρικό σύστημα. Ειδική κατηγορία αποτελούν ο Ερμής και η Αφροδίτη οι οποίοι βρίσκονται στην Εσωτερική Τροχιά της Γης.


Διάστημα συνοδικών Κύκλων μεταξύ Γης και Πλανητών (σε μέρες )

Γη – Ερμής : 116
Γη – Αφροδίτη : 584
Γη – Άρης : 780
Γη – Δίας : 399
Γη – Κρόνος : 378
Γη – Ουρανός : 370
Γη – Ποσειδώνας : 367
Γη – Πλούτωνας : 367

Συνοδικοί Κύκλοι μεταξύ των Υπολοίπων Πλανητών.

Όπως λοιπόν συμβαίνει μεταξύ της Γης και ενός πλανήτη όταν αυτοί ευθυγραμμίζονται, το ίδιο μπορεί να συμβεί και μεταξύ των υπολοίπων πλανητών μεταξύ τους σε διαφορετικά φυσικά διαστήματα και με διαφορετική διάρκεια, ενώ καθορίζονται σε σχέση με την τροχιά τους γύρο από τον Ήλιο. Οι πιο γρήγοροι συνοδικοί κύκλοι που μπορούν να συμβούν στη διάρκεια ενός έτους είναι εκείνοι του Ερμή με τους υπόλοιπους πλανήτες και αυτό, γιατί ο Ερμής περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο πολύ πιο γρήγορα από τη Γη δημιουργώντας έτσι πολλούς συνοδικούς κύκλους με τους περισσότερους πλανήτες. Κάθε συνοδικός κύκλος ωστόσο έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και μεταφέρει συγκεκριμένες ενέργειες. 

Συνοδικοί κύκλοι και γενέθλια Αστρολογία.

Οι συνοδικοί κύκλοι είναι πολύ σημαντικοί για την εξελικτική μας πορεία μιας και με βάση αυτούς καθορίζονται σημαντικά γεγονότα τόσο στο σύμπαν όσο και στην Γήινη ζωή μας . Με βάση λοιπόν την ανάδρομη πορεία των πλανητών , η οποία είναι απαραίτητη για το φαινόμενο του συνοδικού κύκλου  μπορούμε να εντοπίσουμε , με βάση τους ανάδρομους πλανήτες στο ωροσκόπιο μας , τα γεγονότα εκείνα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη μας ως οντότητες .


Είναι γνωστό ότι οι ανάδρομοι πλανήτες σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο αποκαλύπτουν τα καρμικά μαθήματα που θα πάρουμε. 

Συμπέρασμα : 

Μελετώντας τον συνοδικό κύκλο του ανάδρομου πλανήτη ή ανάδρομων πλανητών στο γενέθλιο διάγραμμα μας έχουμε ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο στην κατανόηση του/τους ως προς την εξελικτική μας πορεία, ειδικά αν αυτός ο πλανήτης βρίσκετε γωνιακά τοποθετημένος ή κυβερνά κάποιον γωνιακό οίκο μέσα στον αστρολογικό μας χάρτη.  

Μαριάννα Μπατζέρη 

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -