Posted by : Unknown

Στις 3 Δεκεμβρίου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιο του Τοξότη. Από την 29η μοίρα στην οποία θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του, θα φτάσει μέχρι στις 23 Δεκεμβρίου την 13η μοίρα του Τοξότη.

Η φαινόμενη ανάδρομη κίνηση του πλανήτη οφείλεται στη μείωση της ταχύτητας του, έτσι ώστε η Γη να τον προλαβαίνει λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν παρατηρούμε το φαινόμενο από τη Γη, ο πλανήτης να φαίνεται να σταματάει και να γυρίζει ανάδρομα (κινείτε ανάποδα) στο ζωδιακό.

Η ουσία ενός ανάδρομου πλανήτη είναι η εναρμόνιση του με τα συναισθήματα και όχι τόσο με το περιβάλλον ή τους ανθρώπους. Οι πράξεις και οι αντιδράσεις μας γίνονται περισσότερο αυθόρμητες και ξεφεύγοντας από τα «πρέπει»  εστιάζοντας περισσότερο στα θέλω μας. Στρεφόμαστε, όπως και ο πλανήτης, εσωτερικά, λειτουργώντας παρορμητικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων λόγω «κακής» επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Με τον Ερμή ανάδρομο στο ζώδιο του Τοξότη, ένα ζώδιο στο οποίο ο Ερμής είναι σε αδυναμία, ο συντονισμός του τι θέλουμε πραγματικά με το πώς το διεκδικούμε πρακτικά γίνετε εξαιρετικά δύσκολος (αν γίνει). Οι στόχοι μας υπόκεινται συνεχώς σε μια διαδικασία αναθεώρησης ή ξεκινάμε να κάνουμε σχέδια χωρίς να έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό μας. Ότι μας έρθει στο μυαλό θα θέλουμε να το κάνουμε, μη λογαριάζοντας αν μπορεί να γίνει. Με λίγα λόγια, το διάστημα αυτό, λειτουργούμε σα μικρά παιδιά. Θέλουμε απλά να γίνει το δικό μας, παραμερίζοντας τις συνέπειες, αγνοώντας τους κίνδυνους και τα εμπόδια .

Όπως σε κάθε ανάδρομη φάση του, ο Ερμής, φέρνει στην επιφάνεια θέματα που μας είχαν απασχολήσει κατά την προηγούμενη ανάδρομη φάση του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα θέματα που μας απασχόλησαν τέλη Αυγούστου με μέσα περίπου Σεπτεμβρίου ξαναέρχονται στην επιφάνεια για να κλείσουν οριστικά.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα είναι οι Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Παρθένοι, Ζυγοί, Τοξότες, Υδροχόοι και Ιχθύες, του 3ου Δεκαημέρου και όσοι έχουν πλανήτες και προσωπικά σημεία στον 3ο δέκανο των παραπάνω ζωδίων, δηλαδή σχεδόν όλοι.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Καλωσήρθατε στο astroblogic

Popular Post

Ιστολoγια που διαβαζω

  • Πληροφορία, προσοχή, νόημα και μέτρο - *«Όταν η πληροφορία είναι φθηνή, η προσοχή γίνεται ακριβή»* Ζούμε στην εποχή του κορεσμού της πληροφορίας. Η διανομή της έχει γίνει πανεύκολη. Όλοι έχουν έ...
    Πριν από 4 χρόνια
  • - 123
    Πριν από 5 χρόνια
  • Arthur Middleton Young - Στην Ελλάδα ακούμε, διαβάζουμε, και παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Αυτά τα πεδία και οι υποτιθέμενοι δάσκαλοι και ταγοί τους, είναι για τα πανηγύρια, με ελ...
    Πριν από 6 χρόνια
  • Brexit : astrological analysis - *United Kingdom, January 1, 1801 Greenwich, 00:00 am* *Source 1* : *"...**It is cast for the moment of the coming into force of the Act for the Union of G...
    Πριν από 7 χρόνια

Αρχειοθηκη

Blogger templates

- Copyright © Astroblogic -- Powered by Blogger - -